doelpunt van het jaar


doelpunt van het jaar 1.0

(sport en recreatie; politiek en bestuur)

doelpunt dat beschouwd wordt als het mooiste doelpunt in het jaar of van het seizoen
Naar het oordeel van de spreker of schrijver en niet noodzakelijk officieel uitverkoren tot mooiste doelpunt in een verkiezing.

Algemene voorbeelden


De vader van Spehar had zich bezwaarlijk een betere dag kunnen uitkiezen om voor het eerst sinds Robert in Olympia speelt zijn zoon aan het werk te zien. De Brugse topschutter was met vier doelpunten en twee assists absolute uitblinker. Bovendien maakte hij een wereldgoal. "Het doelpunt van het jaar", overdreef zijn coach Hugo Broos niet.

De Standaard,

De naam van Zlatan Ibrahimovic ligt vandaag op ieders lippen na een doelpunt uit duizenden. De spits scoorde tegen Engeland vier keer, maar één daarvan - een even magistrale als wonderlijke omhaal - kan met gouden letters worden bijgeschreven in de vuistdikke annalen van de voetbalsport [...]. Om tal van sites en in tientallen kranten werd de vraag 'Was dit het mooiste doelpunt van het jaar, deze eeuw of aller tijden?' nieuw leven in geblazen.

http://www.ad.nl/ad/nl/1054/Ligue-1/article/detail/3348575/2012/11/15/Voetbalwereld-in-de-ban-van-briljante-Ibrahimagique.dhtml,

Toen zorgde Carlos Ribeiro Pereira voor het doelpunt van het jaar [...]. De Braziliaan die ooit meekwam in het contingent dat Paul Plateus naar Seraing haalde, zette een ren van vijftig meter in, werd niet aangevallen en loste toen een raket die in de winkelhaak verdween.

De Standaard,

Dankzij een schitterend doelpunt van Carlos Ribeiro Pereira, het doelpunt van het jaar, zo niet van de hele Belgische competitie, dan toch van die in tweede klasse, haalt Waregem Denderleeuw bij op de eerste plaats.

De Standaard,